Termékek Menü
Te itt jársz: > >

Rólunk

Ha néhány mondatban kellene elmondanunk, miért hoztuk létre a SmartKids játékboltot, a legismertebb magyar gyermekpszichológus, a néhány éve elhunyt Ranschburg Jenő gondolataival kezdenénk, akinek könyvei és előadásai szülők generációnak jelentettek és jelentenek ma is segítséget, illetve viszonyítási pontot gyermekeik megértéséhez és neveléséhez:

„...(a gyerek) lassanként megtanulja hát, hogy veleszületett, kezdetben leküzdhetetlen, ártatlan kíváncsisága csak bajt hoz rá, hogy nincs „hatalma” a külvilág tárgyai felett, és az a legbiztonságosabb, ha nem nyúl semmihez, nem üti bele semmibe az orrát.  (...) Eszünkbe sem jut, hogy tulajdonképpen mi szoktattuk le őket az érdeklődésről, akaratlanul bár, de mi irtottuk ki belőlük a megismerés örömét, a tárgyak, eszközök feletti hatalom biztonságát.” (Szülők lettünk - Cser Kiadó, 1995.)

Nem tűnik valószínűnek (bár sosem lehet tudni), hogy a magyar professzor szavai annak idején eljutottak volna a bObles márka megálmodójához, Bolette Blædel-hez, amikor koppenhágai lakásából a 2000-es évek közepén elindította világhódító útjára készségfejlesztő játékait.

Saját szülői elképzeléseire és kreativitására támaszkodott, amikor megalkotta bObles bukfencező állatkáit – de ezzel ösztönösen beletalált abba, amire egy ébredező, kíváncsiság hajtotta, kísérletezni vágyó gyermeki elmének, és a hozzá tartozó, napról napra cseperedő és fejlődő, pici testnek szüksége van.   

Mi, a SmartKids alapítói eddigi felnőtt életünkben a kommunikáció világában dolgoztunk. Mikor egyre több gyermek kezdett körülöttünk mozogni: szaladni, kúszni-mászni, ugrabugrálni, belegondoltunk, milyen szuper dolog ezeket a hatalmas gyermeki energiákat boldogan, de mégis biztonságosan, és a szülők számára is elfogadhatóan kiengedni.

Ebből a felismerésből született meg az ötlet, majd egy remek európai körút során a Bolette-vel és csapatával való személyes találkozás során a végleges elhatározás, hogy a dán gyártó, a bObles termékeit megismertessük a gyermekeinkkel, a körülöttünk lévőkkel.

Az első fogadtatás elsöprő sikere biztatott bennünket arra, hogy ezt a szűk családi és baráti kört tovább bővítsük, és Nektek is megmutassuk a bObles fejlesztő játékaiban rejlő szinte végtelen lehetőségeket.

Szolgáltató adatai:

A szolgáltató neve: Smart-K Kft.

A szolgáltató székhelye (és egyben a panaszügyintézés helye): 1029 Budapest, Honfoglalás utca 40/b. 12.

A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: hello@smartkids.hu

Cégjegyzékszáma: 01-09-288008

Adószáma: 25767155-2-41

Nyilvántartásban bejegyző hatóság neve: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága